Ministri kinnitusel jõulisi Vene eriüksusi Eestis tegutsemas ei ole (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon.
Droon. Foto: Margus Ansu

Kaitseminister Hannes Hanso kinnitusel ei ole Eestis ulatuslikku Vene eriüksuste tegevust tuvastatud.

Norra julgeolekuportaal kirjutas, et Eesti kaitsepolitsei on informeerinud NATO-t Vene droonide luurelendudest Eesti kohal ja võimalike eriüksuste tegutsemisest, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Selle kohta ütles kaitseminister Hannes Hanso, et Vene droonide lennud ei ole Eesti siseministeeriumile ja kaitsepolitseile üllatus ja probleemiga tegeletakse.

Samas rõhutas ta, et mingeid jõulisi Vene eriüksusi Eestis tegutsemas ei ole.

«Kui siin oleks tuvastatud mingisugused suuremastaabilised tegevused, nagu lehes on välja tulnud, et eriüksused, siis loomulikult me oleksime sellele reageerinud nii, et ka meie inimesed sellest teaksid,» ütles Hanso.

Kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja Vallo Toomet ütles Postimehele, et kaitsevägi ei saa otseselt kommenteerida kaitsepolitsei rahvusvahelist koostööd, kuid saab kinnitada, et Eestis ei ole olnud, ega ole ka praegu Venemaa erivägede võitlejaid. «Mis puudutab Venemaa eriteenistuste tegevust, siis sellest on kaitsepolitsei ja teabeamet kirjutanud oma aastaraamatus,» märkis ta.

Toomet rõhutas, et droonide lennutamine on lennukeelutsoonides keelatud. «Kaitsevägi ei kommenteeri oma tegevust selle probleemiga tegelemisel,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles