Homme jätkuvad kadunud Markkuse otsingud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud 17-aastast Markkust on otsinud sajad vabatahtlikud.
Kadunud 17-aastast Markkust on otsinud sajad vabatahtlikud. Foto: Lõuna prefektuur

Pühapäeval jätkavad politsei ja vabatahtlikud Võrus otsinguid, et leida mullu oktoobris kadunuks jäänud Markkus Ansberg.

Tegemist on etteplaneeritud maastikuotsinguga ning seekord jäävad otsingud linna piiridesse.

Viimane otsing toimus aprilli alguses, kui Markkust otsiti Võru ümbrusest vabatahtlike otsingugrupi ESTSAR kasutuses oleva rakenduse arvutuste põhjal. Otsingus osalesid politseinike kõrval abipolitseinikud, kaitseliit, vabatahtlikud ja teenistuskoer.

Otsing ei andnud aga paraku tulemusi.

Kadunud Markkus. Foto:
Kadunud Markkus. Foto: Foto: PPA

Möödunud pühapäeval möödus pool aastat ööst, kui Võrus kadus jäljetult toona veel 17-aastane Markkus. 

Noormees jäi kadunuks 24. oktoobri öösel pool tundi pärast südaööd, kui ta väitis telefonitsi end olevat Räpina maanteel Säästumarketi kaupluse juures. Politsei tuvastas linna ja erinevate asutuste turvakaamera salvestustelt noormehe liikumise.

Seni viimane teadaolev kinnitus noormehe liikumisest on samal öösel veidi peale kella ühte, kui ta jäi Koidula tänaval Club Tartu juures turvakaamera vaatevälja.

Kuue kuu jooksul on noormehe leidmiseks Võru linna ja selle lähedust läbi kamminud sajad vabatahtlikud ning ehkki politsei peatas sügisel aktiivsed maastikuotsingud, jätkasid korrakaitsjad maastikul otsinguid kevadel, kui lumi sulas.

See tähendab, et töö asjaolude väljaselgitamiseks käib endiselt, näiteks kontrollitakse kõiksugu vihjeid, mida laekub veel tänagi. Ka korraldavad politseinikud vabatahtlike ja ajateenijate abiga tänaseni maastikuoperatsioone.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles