Täna algab eeskujuliku liiklemise nädal

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeskujuliku liiklemise nädala logo
Eeskujuliku liiklemise nädala logo Foto: Kampaania

See nädal on üle-eestiline eeskujuliku liiklemise nädal, mille eesmärk on pöörata rohkem tähelepanu meie liiklemisharjumustele.

Esmaspäevast neljapäevani keskenduvad erinevad veebifoorumid ja Raadio 2 hommikusaated liiklusteemadele, kus selle ala eksperdid ja liikluses osalejad oma kogemusi ja tähelepanekuid jagavad.

Eeskujuliku liiklemise nädal kulmineerub laupäeval, 7. mail peetava kogupereüritusega Tallinna Lauluväljakul, kus võetakse kokku nädala jooksul räägitu ning tunnustatakse kutselisi bussijuhte, kes igapäevaselt reisijate turvalisuse eest seisavad ning neid ohutult sihtpunkti sõidutavad.

«Oleme kõik liikluses igapäevased osalised ning soovime, et Eesti liikluskulutuur muutuks paremaks. Kindlasti on palju abi sellest, kui saame kõik oma liiklemisega olla teistele eeskujuks – oleme hoolivad ja arvestame üksteisega,» selgitas teemanädala eestvedaja Evelyn Raamat.

Politsei- ja piirivalveameti politseikapten Sirle Loigo sõnul on eeskujuliku liiklemise nädal tore ning vajalik ettevõtmine, sest iga inimene saab aidata kaasa turvalise liikluse kujundamisele. «Mingil hetkel muutub liiklemine, kas siis auto juhtimine, kõndimine või rattaga sõitmine rutiiniks, mistõttu ei pruugi me alati pöörata tähelepanu pisiasjadele, mis võivad oluliselt mõjutada turvalisust. Olgu selleks siis autoroolis kõrvaliste asjadega tegelemine, liigne kiirustamine või ootamatute manöövrite tegemine. See nädal on hea võimalus neile kitsaskohtadele tähelepanu pöörata ja eeskuju näidata,» märkis Loigo.

Kogupereüritus Tallinna lauluväljakul algab kell 11, kus kõigil külastajatel on võimalus uudistada hobiautosid ja mootorrattaid, katsetada pöörlevat autot, mis simuleerib liiklusõnnetust ning elada kaasa hobiautode paraadsõidule. Päeva keskel annab Põhja prefekt politsei nimel üle eeskujuliku liikleja tunnustuse kutselistele bussijuhtidele, kes on silma paistnud hooliva ja eeskujuliku sõidustiili poolest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles