Nelja kuuga hukkus liikluses 21 inimest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Muugal
Liiklusõnnetus Muugal Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tänavu nelja kuuga hukkus esialgetel andmetel liiklusõnnetustes 21 inimest ehk nelja võrra vähem kui mullu samal ajal, küll aga on kasvanud liikluses viga saanute arv.

Jaanuarist aprillini juhtus Eesti teedel 364 rasket liiklusõnnetut ehk mullusest 16 võrra vähem. Neis hukkus 21 ja said vigastada 489 inimest, mullu olu hukkunuid 25 ja viga saanuid 468. Purjus juhi süül juhtus tänavu nelja kuuga 37 rasket liiklusõnnetust, milles hukkunuid polnud, kuid viga sai 60 inimest. Mullu põhjustasid sama ajaga roolijoodikud 31 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus kolm ja said vigastada 36 inimest.

Liiklusõnnetuste tagajärjel suri üheksa jalakäijat, kellest kolm jäid tagurdava sõiduki alla.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul peab juht alati veenduma oma manöövri turvalisuses. «Tagurdades peab sõidukijuht olema kindel, et läheduses olevad inimesed said juhi kavatsusest aru. Samuti peavad jalakäijad veenduma, et liiklev sõiduk teda märkas ning õuealal liikumine ei ole ohtlik,» ütles Tänak.

Ta tõi välja, et kuigi juhtide kainust kontrollitakse aina rohkem, ei hooli osa juhte kaasliiklejate ja enda elust ning asuvad sõidukit juhtima oma kainuses veendumata. «Alkoholi tarvitanud juht ei ole võimeline samaväärselt kaine juhiga ootamatustele reageerima ning on liikluses ohuallikaks,» ütles Tänak.

Tänak tuletab meelde, et soojade ilmadega liikleb teedel aina rohkem kaherattalisi. «Sõidukjuhtidelt palume tähelepanu vähem kaitstud liiklejate suhtes. Samas peavad mootor- ja jalgratturid tagama ise enda ohutuse ja olema hästi märgatavad, mitte looma eeldusi rasketeks tagajärgedeks,» sõnas Tänak.

Tänavu on mootor- ja jalgratturid ning mopeedijuhid põhjustanud üle kümne inimkannatanuga liiklusõnnetuse.

Politseinikud tabasid nelja kuuga üle 2200 alkoholi tarvitanud juhi, kellest 900 osas alustati kriminaalmenetlust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles