Toobal loodab homme saada kohtult loa osaleda ERJK istungil (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) liige Priit Toobal loodab teisipäevaks halduskohtult otsust esialgse õiguskaitse kohaldamise kohta ERJK tõrjuva tegevuse suhtes, sest soovib kolmapäeval osaleda komisjoni istungil.

Toobal esitas halduskohtule esialgse õiguskaitse taotluse, et taotleda kohtu keeldu ERJK tegevusele, mis takistab tal ERJK töös osaleda.

Esialgse õiguskaitse mõte on kindlustada põhivaidluse ajaks see, et isiku võimalikke õigusi ei rikuta.

«Esitasin kohtule esialgse õiguskaitse taotluse, sest ERJK aseesimees Kaarel Tarand teatas avalikkusele, et kavatseb igati takistada minu osalemist 4. mail toimuval komisjoni istungil,» sõnas Toobal. «Tegemist on äärmiselt kummalise olukorraga, sest ERJK poolt saadeti mulle kui komisjoni liikmele kutse järgmisele koosolekule, kuid samas teatab Tarand meediale, et kavatseb osalemist takistada.»

«Keskerakonna juhatus esitas mind konsensuslikult ERJK liikmeks kehtiva seaduse alusel, ja ERJK-l pole volitust ega pädevust piirata seaduse alusel komisjoni liikmeks nimatatud isiku õigust osaleda komisjoni töös,» rõhutas Toobal. «Kehtiv seadus on ühemõtteline ja selle kohaselt ei saa ERJK valida ise oma liikmeid või kitsendada isikute ringi, kes võivad komisjoni kuuluda.»

Toobal märkis, et ka justiitsminister Urmas Reinsalu on avalikult möönnud, et komisjoni liikmeks olekut saab piirata ainult seaduse alusel.

ERJK aseesimees Kaarel Tarand on meedias teatanud, et komisjon kavatseb takistada kehtiva kriminaalkaristusega Priit Toobali osalemist komisjoni istungil kõigi seaduslike vahenditega.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles