Kalmus: idanaaber pole muutnud julgeolekualast ilma, vaid kogu kliimat (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Aron Kalmus
Kolonelleitnant Aron Kalmus Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kaitseväe aastaraamat annab reaalse pildi nii Eesti kui ka meid ümbritseva piirkonna julgeolekualasest olukorrast, mida mõjutab kõige enam Venemaa agressiivne kaitsedoktriin, mille muutumisest võib järeldada, et tegemist pole pelgalt ilma, vaid kogu julgeolekukliima muutumisega, sõnas kaitseväe operatiivosakonna juhataja kolonelleitnant Aron Kalmus.

Kalmus märkis intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et Eesti idanaabri tegevus on tõesti murettekitav, vahendab ERRi uudisteportaal. «Kindlasti pole tegemist ilma muutusega, vaid väga selge kliima muutusega. Võib vaid oletada milleks selliseid struktuure nagu tankiarmee, mis on väga selgelt ründava iseloomuga, luuakse,» märkis kaitseväe ohvitser.

Kalmuse väitel oli eelmine aasta Eesti kaitseväe jaoks märgiline, sest testiti kaitsevõimekus nii iseseisvalt kui ka koos liitlastega. «Seetõttu ma julgen väita, et meil on võimekust vastu hakata nii iseseisvalt kui ka liitlastega,» toonitas kolonelleitnant.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles