Piirivalve ei lubanud Vene telekanali võttegruppi Eestisse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalveameti ametnikud ei lubanud eile õhtul Narva piiripunktis Eestisse Vene telekanali Rossija võttegruppi, kuna neile väljastatud viisad ei vastanud reisi eesmärgile, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Viktoria Korpani sõnul tuvastati eile õhtul dokumentide kontrollimisel piiripunktis Narva-1, et kolm isikut esitasid neile Soomes väljastatud turistiviisad, kuid nende siia saabumise eesmärk ei olnud turism.

«Seetõttu nende viisad tühistati ja nad lahkusid tagasi Vene Föderatsiooni,» ütles Korpan.

Rossija võttegrupi liikmete sõnul oli nende eesmärk jäädvustada 1943. aastal Soome lahes kadunuks jäänud allveelaeva otsiva ekspeditsiooni tegevust Võsul.

Venemaa riiklik telekanal Rossija pälvis kajastamist ka aprilli keskel ilmunud kaitsepolitsei aastaraamatus. Kaitsepolitsei kirjeldas, kuidas Rossija võttegrupp tuli turistiviisadega Eestisse ning tegi reportaaži Vao varjupaigataotlejate keskuses ja pagulasvastaste meeleavaldusel. Ajakirjanikud täitsid võimude tellimust jätta Eestist mulje kui sallimatust ja vaenulikust riigist. Ka see Rossija võttegrupi visiit lõppe nende riigist väljasaatmise ja viisade tühistamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles