Kaitsjad: Kaljurand ja Kiil ei astu riigikogu uurimiskomisjoni ette (3)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaljurand ja Allan Kiil.
Ain Kaljurand ja Allan Kiil. Foto: Jaanus Lensment / Toomas Huik / Postimees

Altkäemaksu võtmises kahtlustavad Tallinna Sadama eksjuhid Ain Kaljurand ja Allan Kiil ei kavatse vähemalt esialgu minna parlamendi uurimiskomisjoni ette ütlusi andma, kuigi neid on sinna korduvalt kutsutud.

Allan Kiili kaitsja Aivar Pilv põhjendas, et komisjon on meedia vahendusel esitanud kahtlustatavate suhtes süüdistavaid seisukohti veel enne nende ärakuulamist, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Selles olukorras ei pidanud Allan Kiil õigeks ja põhjendatuks ütluste andmist, sest see loob ka sellest komisjoni tööst natukene formaalse ja kunstliku mulje, kui etteulatuvad hinnangud avalikkusele välja öeldakse, kujundatakse enne,» sõnas Pilv.

Nii Aivar Pilv kui ka Ain Kaljuranna esindaja, Paul Keres, rõhutavad, et väga raske on anda mistahes ütlusi enne, kui prokuratuur on välja käinud täiendava täpsustava kahtlustuse.

Mõlema mehe esindajad lisavad, et koostööst komisjoniga nad ei keeldu ja ütluste andmist edaspidi ei välista, kui uurimisraport on valmis.

Küll nõustus pärast pikka survestamist lõpuks uurimiskomisjoni ette tulema ja selgitusi andma ASi Tallinna Sadama nõukogu endine pikaaegne esimees Neinar Seli.

Riigikogu uurimiskomisjon võimalike korruptsiooniriskide tuvastamiseks AS-is Tallinna Sadam moodustati mullu oktoobris. Uurimiskomisjoni eesmärk on välja selgitada, millised olid Tallinna Sadam juhtkonnas toimunud võimalikku korruptsiooni soodustanud asjaolud ning nende mõju ettevõtte juhtimisele, toimimisele ning riigi omanikuhuvidele.

Riigikogu pikendas Tallinna Sadama uurimiskomisjoni tööd käesoleva aasta 16. juunini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles