Ökoküla endine pikaaegne juht: seda on kurb kuulda, mis seal praegu toimub

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägiveis.
Mägiveis. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eesti Energia juhile Hando Sutterile kuuluva ASi Saaremaa Ökoküla endiste juhtide hinnangul viis nelja töötaja lahkumiseni ning lammaste ja mägiveiste surmani mitme asjaolu kokkulangemine.

Kaks aastat tagasi Auriga keskuses kohviku Koidutäht avanud Koit Kull töötas ASi Saaremaa Ökoküla juhina alates 2001. aastast, olles ühtlasi koos Hando Sutteriga üks ettevõtte asutajatest, kirjutab Meie Maa. «Seda, mis seal praegu toimub, on kurb kuulda,» tõdes Kull.

Tema ajal läinud Saaremaa Ökokülal väga hästi ja koostöö sujus. Ent lammaste kadumist tuli ka Kulli ametisoleku ajal ette. «Kui on üle 1000 hektari maad kadakalistel karjamaadel ja tall näiteks suvel ära sureb, siis kahe nädalaga ei ole temast alles enam mitte midagi. Varesed viivad isegi numbrimärgi minema,» rääkis Kull. Ta meenutas aastatetagust juhtumit, mil kahe nädala jooksul suri haiguse ja parasiidi tõttu 300 lammast. 

2014. aasta märtsis asus Saaremaa Ökoküla tegevjuhina tööle Meelis Kuivjõgi, kes varem oli Incapi kvaliteedijuht. Ka Kuivjõgi ajal kadus Saaremaa Ökokülast sadu lambaid. «Põhjused ei selgunud. Püüdsime uurida erinevaid kanaleid pidi, aga ei jõudnud kuhugi välja,» tunnistas Kuivjõgi.

Tema sõnul ei soosi loodussõbralikku maakasutust toetuste poliitika. Ta peab Saaremaa Ökokülas tekkinud olukorda mitme asjaolu kokkulangemiseks.

Möödunud aasta juulist on ettevõtte juhatuse esimees Meelis Laido, kes varem töötas kümme aastat Silja Line’i Eesti esinduse juhina ja vedas seitse aastat teedeehitusfirmat Turgel.

Loe täispikka artiklit Meie Maast.

Meie Maa kirjutas aprilli lõpus, et väärkohtlemine Ökokülas viis loomade hädatapuni. Saaremaa veterinaarkeskus kinnitas, et farmis ei peeta loomi õigesti.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles