Fotod: Rõivas kohtus Ban Ki-mooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas viibib esmaspäeval ja teisipäeval visiidil ÜRO peakorteris New Yorgis.
Taavi Rõivas viibib esmaspäeval ja teisipäeval visiidil ÜRO peakorteris New Yorgis. Foto: Tauno Tõhk/Riigikantselei

ÜRO peakorteris New Yorgis visiidil viibiv peaminister Taavi Rõivas ja ÜRO peasekretär Ban Ki-moon kõnelesid tänasel kohtumisel muutunud julgeolekuolukorrast ja ÜRO rollist konfliktide lahendamisel.

Rõivas rõhutas, et Eesti on valmis rohkem kaasa rääkima maailma julgeolekut puudutavatel teemadel ning panustama oma kogemustega Julgeolekunõukogu töösse. 

Samuti rääkisid nad Venemaa tegevusest Ukrainas ja Süürias. Rõivase sõnul on ÜRO-l mõlema konflikti lahendamisel oluline roll. 

«On väga oluline, et rahvusvaheline üldsus ei laseks end uinutada Venemaa katsetest näiliselt osaleda Süüria konflikti lahendamises olukorras, kus nad ei ole Ukrainast väljumiseks astunud ühtegi tõsiseltvõetavat sammu,» nentis Rõivas. «Senikaua kuni Minski rahuleping ei ole täidetud, et saa me rääkida normaalsetest suhetest Venemaaga ning peame jätkama sanktsioonipoliitikaga,» lisas ta. 

Kohtumisel tuli jutuks ka migratsioonikriis. Rõivas märkis, et ÜRO rolli sõjapõgenike olukorra leevendamisel ja inimväärsemaks muutmisel on võimatu alahinnata.

Rõivas peab täna veel kõne Rahvusvahelises Rahuinstituudis, kus ta räägib sellest, kuidas innovatsioon ja e-teenused aitavad kaasa riikide demokraatia arengule ja majanduskasvule. 

Rõivas külastas täna ka Transferwise peagi avatavat kontorit New York City Flatiron hoones. Transferwise alustas USAs tegevust 2015. aasta algul ja sügiseks olid nad vahendanud miljardi dollari väärtuses TransferWise'i klientide tehinguid. Transferwise'l on Ameerika Ühendriikides 70 töötajat.

Taavi Rõivas naaseb Eestisse kolmapäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles