Prantsusmaa kavatseb panustada Eesti julgeolekusse

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna õhtul Pariisis Prantsusmaa kaitseministri Jean-Yves Le Drian’iga kohtunud Eesti kaitseminister Hannes Hanso sai kinnituse, et Prantsusmaa mõistab Eesti julgeolekualaseid väljakutseid ja on ka valmis ise panustama meie regiooni.

Kaitseminister Hanso sõnul kinnitas Prantsuse kaitseminister kohtumisel, et ka Prantsusmaa kavandab panustada oma üksustega Läänemere piirkonna turvalisuse tagamisse, teatas kaitseministeerium pressiteates.

«Tegemist on erakordselt hea uudisega, kui üks NATO suurimaid ja sõjaliselt võimekaimaid liitlasi on otsustanud osaleda Eesti julgeoleku tugevdamisel,» ütles Hanso. «Prantsusmaa toetus, kõrvuti hiljutiste sõnumitega Saksamaalt, Suurbritanniast, Ameerika Ühendriikidest ja mujaltki on selgeks märgiks NATO ühtsest valmisolekust liitlaste kaitsel.»

Kaitseministrid allkirjastasid täna ka küberkaitsekoostöö alase tehnilise kokkuleppe, mis loob raamistiku kahe riigi vahelise küberkaitsekoostöö arenguks. Prantsusmaa on eelnevalt sellise leppe sõlminud vaid Ameerika Ühendriikide ja Suurbritanniaga.

«On tähelepanuväärne, et kübervaldkonnas tehniliselt väga võimekas Prantsusmaa on leidnud, et just Eesti on USA ja Ühendkuningriigi kõrval see riik, kellega on mõistlik sellist koostööd teha. See on kindlasti märgiks meie võimekusest kübervaldkonnas,» ütles Hanso.

Samuti saadab Prantsusmaa juurde veel ühe spetsialisti Tallinnas asuvasse NATO küberkaitsekoostöö keskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles