Traagilise tööõnnetuse põhjustanu mõisteti tingimisi vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Kohus mõistis tingimisi vangi 2007. aasta suvel tsemendivaringus hukkunud 22-aastase mehe ülemuse, 42-aastase Aido Sireli.

Tartu maakohus tunnistas täna Sireli süüdi töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramisega ettevaatamatusest inimese surma põhjustamises ning dokumendi võltsimises, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Kohus karistas Sirelit ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati kriminaalmenetluse seadustiku alusel karistust ühe kolmandiku võrra ja lõplikuks karistuseks jääb üheaastane tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Süüdistatav ja tsiviilkostja peavad kannatanu kasuks solidaarselt hüvitama 1329,36 eurot. Lisaks peab Sirel menetluskuludena tasuma kokku 1002,69 eurot.

Süüdistuse kohaselt saatis Aido Sirel tehnikajuhina töötades ning töökeskkonna ja ohutustehnika eest vastutavana 2007. aasta juunis tsemendipunkrite puhastamiseks appi kaks eelneva selle töö kogemuseta meest.

Sirel ei tutvustanud meestele eesootava töö ohutuid võtteid. 4. juunil 2007 läbiviidud punkrite puhastamise käigus tekkis tsemendivaring, mis mattis punkris viibinud 22-aastase mehe enda alla, mille tagajärjel ta suri.

Lisaks võltsis Sirel süüdistuse järgi pärast tööõnnetust hukkunu töökaitsealase koolituse registreerimise kaardil viimase allkirja.

Sirel on varem kriminaalkorras karistamata.

Kohtumenetluse pooled peale prokuratuuri saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles