ERJK juhtidena jätkavad Ojasalu ja Tarand

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu.
Ardo Ojasalu. Foto: Erik Prozes

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon valis täna oma esimeheks sotsiaaldemokraat Ardo Ojasalu ja aseesimeheks Kaarel Tarandi, kes juhtisid komisjoni ka eelmises koosseisus.

Esimehe kohale esitati Ojasalu sõnul ka teine kandidaat, kuid tema otsustas oma kandidatuuri taandada. Ojasalu ja Tarand valiti komisjoni juhtideks kaheksa poolthäälega.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni on viieks aastaks liikme nimetanud kõik parlamendierakonnad, õiguskantsler, riigikontrolör ja vabariigi valimiskomisjon.

Õiguskantsler on nimetanud komisjoni liikmeks Kaarel Tarandi, riigikontrolör Ines Metsalu ja vabariigi valimiskomisjon Vello Pettai. Reformierakonnast kuulub komisjoni Madis Timpson, Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast Ardo Ojasalu, Isamaa ja Res Publica Liidust Helen Hääl, Vabaerakonnast Märt Meesak ja Konservatiivsest Rahvaerakonnast Paul Puustusmaa.

Keskerakond on esitanud komisjoni liikmeks oma peasekretäri, erakonna annetuste võltsimises ja eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises süüdi mõistetud Priit Toobali, kes aga ei tohtinud tänasel koosolekul osaleda. Nimelt viis komisjon aprilli lõpus oma töökorda muudatuse, mille kohaselt ei tohi komisjoni töökoosolekutel viibida kriminaalkorras karistatud inimesed.

Muudatuse tõttu pöördus Toobal Tallinna halduskohtusse, mis ei andnud talle eileõhtuse määrusega esialgset õiguskaitset. Seetõttu osales järelevalvekomisjoni tänasel koosolekul Toobali asendusliige Tõnis Mölder.

Ojasalu avaldas heameelt, et Toobal otsustas eileõhtusest kohtumäärusest lähtudes õiguskuuleka käitumise kasuks. «Loodame kõik, et Priit Toobal saab aru, et õiguskuulekas käitumine on ühiskonnas palju paremini edasi viiv kui pidev vastutöötamine,» lisas ta.

Tänase koosoleku eel tegi Toobal komisjonile veel ka kirjaliku ettepaneku lisada päevakorda töökorramuudatuste tühistamine, kuid komisjonis ei leidnud see ettepanek toetust. Komisjon kuulas täna ära ülevaate pooleliolevatest menetlustest ja leppis kokku, et järgmisele koosolekule kogunetakse 26. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles