Kohus otsustas Savisaare sularaha arestida (7)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei läbiotsimine Hundisilmal. Edgar Savisaar.
Kaitsepolitsei läbiotsimine Hundisilmal. Edgar Savisaar. Foto: Sander Ilvest

Harju maakohus rahuldas eile riigiprokuratuuri taotluse arestida Edgar Savisaare kodust läbiotsimisel leitud sularaha, teatas riigiprokuratuur. 

Kaitsepolitseiameti töötajad leidsid mullu 22. septembril Edgar Savisaare kodu läbiotsimisel enam kui 200 000 euro väärtuses sularaha. Edgar Savisaare tulude ja kulude põhjaliku võrdleva analüüsi alusel esitas riigiprokuratuur Harju maakohtule taotluse leitud rahaliste vahendite arestimiseks

«Kahtlustatava varalise seisundi hindamiseks koostati põhjalik kriminaaltulu ja elatustaseme analüüs, mis andis prokuratuurile aluse vastava taotluse kohtule esitamiseks ning käesolevaks hetkeks on maakohus sellise prokuratuuri taotluse ka rahuldanud ning Edgar Savisaare kodust leitud sularaha konfiskeerimise tagamiseks arestinud. Seega on kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur lahendanud kohtueelse uurimise lõpuleviimise seisukohalt olulised küsimused ning annab lähinädalatel kaitsjatele ligipääsu kohtumenetluses esitatavatele tõenditele,» teatas juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Savisaare kaitsja Oliver Nääs teatas Keskerakonna pressiesindaja vahendusel, et tal ei ole olnud võimalik analüüsi ega tõenditega tutvuda. «Mul on olnud võimalik tutvuda vaid kohtumäärusega, millega Edgar Savisaare vara arestiti. Määrusest väärib esiletõstmist, et ka prokuratuuri hinnangul võib valdav osa Edgar Savisaare kodust leitud sularahast pärineda tema legaalsetest sissetulekutest, mistõttu selle arestimine on kummastav,» teatas Nääs.

«Lisaks nähtub kohtumäärusest, et kriminaalseks tuluks peetakse Edgar Savisaare lähedaste poolt tema eest igapäevaste jooksvate kulutuste kandmist, millega Edgar Savisaar mingil juhul ei nõustuda ei saa. Kaebame määruse kindlasti edasi, loodetavasti saame seda teha olukorras, kus meile on lõpuks tutvustatud ka asjas kogutud tõendeid,» lõpetas Nääs.

Ametist kõrvaldatud Edgar Savisaarele on esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, suures ulatuses rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles