Pevkuri kinnitusel ei tehta Türgile viisavabaduse osas allahindlust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: SCANPIX

Eesti poliitikute hinnangul on oluline, et Türgile ei tehtud Euroopa Liiduga viisavabaduse saamiseks allahindlust, edastas kolmapäeval rahvusringhääling.

Siseminister Hanno Pevkuri hinnangul on Eesti vaatevinklist oluline, et Türgi peab Euroopa Liiduga viisavabaduse saamiseks täitma kõik ettenähtud tingimused. Dublini reegli reformimise ettepanekus on meie siseministri sõnul positiivseid punkte, kuid tema arvates ei saa Eesti nõustuda automaatse varjupaigataotlejate ümberjaotamisega.

«Ühest küljest on need positiivsed mõjud, teisest küljest me teame, et Türgis on väga palju pagulaslaagris inimesi, kes siis võib-olla näevad endal võimalust vähe lihtsamini Euroopa Liitu siseneda,» selgitas Pevkur ETV saatele «Aktuaalne kaamera».

Pevkuri sõnul on positiivne, et komisjon soovib näiteks Euroopa Varjupaigaküsimuste Tugiameti muutmist täievoliliseks agentuuriks, kuid samas ei saa Eesti tema hinnangul nõustuda automaatse varjupaigataotlejate ümberjaotamisega. Samuti ei ole praegu selge, kuidas see täpselt toimima peaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles