Kaitsja soovib seksuaalkuriteos süüdistava eaka mehe õigeksmõistmist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohus karistas lapse surmanud kasuisa.
Tartu maakohus karistas lapse surmanud kasuisa. Foto: SCANPIX

Harju maakohtus jätkuval protsessil taotleb alaealistelt seksi ostmises süüdistatava eaka mehe advokaat kohtualune õigeksmõistmist.

Harju maakohtus jätkus kolmapäeval kohtuistung alaealistega seotud seksuaalkuritegudes süüdistatava eaka mehe üle, teatas kohtu pressiesindaja. 71-aastase Vjatšeslavi kaitsja Arina Liskmann-Getsu ütles istungil, et prokuröri taotletud karistus ei vasta proportsionaalsuse põhimõtetele ja palus mõista tema kaitsealune õigeks süüdistuses alla kaheksateistaastase isikuga rahalise tasu või mis tahes muu hüve eest suguühtesse astumise või muu sugulise iseloomuga teo toimepanemise eest. Muus osas palus kaitsja arvesse võtta tema kaitsealuse vanust ja seisundit ja kaaluda talle rahalise karistuse mõistmise võimalust.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 71-aastast Vjatšeslavi selles, et ta aastatel 2014-2015 tegi erinevatele tüdrukutele vanuses 12-15 eluaastat ettepanekuid sularaha ja muude hüvede, nagu näiteks riided, erinevad esemed ja ehted eest teda seksuaalselt rahuldada. Süüdistuse järgi olid viiest tüdrukust kaks ka sellega nõus.

Lisaks süüdistatakse Vjatšeslavi selles, et ta filmis oma seksuaalvahekordi ühe kannatanuga, valmistades selliselt lapspornot ning ostis ka alaealistele kannatanutele alkohoolseid jooke.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles