Piltuudis: Odini sõdalased käisid EKRE loengul (4)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal toimus Jõhvis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna üle-eestilise tuuri «Kahekõne rahvaga» raames järjekordne kohtumine kohalike inimestega. Publiku hulgas olid ka mõned Odini sõdalaste rüüsse riietunud kuulajad. 

Kohtumisel vestlesid riigikogu liikmed Mart Helme ja Henn Põlluaas majandusest, välispoliitikast, haldusreformist, demograafilisest kriisist ja immigratsioonist. Põlluaasa sõnul märkas ta publikus tõesti paari Odini dressis inimest. «Publiku seas olid mõned inimesed, kellel see jope oli seljas. Nad pidasid end viisakalt üleval, küsimusi ei küsinud ja alust keelata kellelgi osalemist pole,» ütles Põlluaas ja lisas, et neid on üle Eesti kuulanud tuhanded inimesed ning paar Odini jopega meest publikus ei oma tähtsust.

Põlluaasa sõnul tundsid kuulajad muret tuleviku pärast ning polnud rahul haldusreformiga. «Inimesed ei näe haldusreformil sisulist mõtet – õigeks ei peeta sundliitmist ja seda, et omavalitsuste tulubaasi ei suurendata.»

Mis puudutab immigratsiooni, siis tõi Põlluaas näiteks Prantsusmaa, Saksamaa ja Rootsi, kus kunagi oli samuti vaid mõni pagulane, nii nagu Eestis praegu. «Aga me teame, et see on ainult algus – esialgu on kokku lepitud 550 pagulase vastu võtmine ja EL tahab automaatseid kvoote.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles