Kuressaares suudeti ära hoida tõsine tuleõnnetus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naabermaja elanikul õnnestus Kuressaares Suur-Sadama tänaval ära hoida tõsine tuleõnnetus. Nimelt visati puidust kortermaja ukse kõrvale põlev vatitekk joomaurkana tuntud korterist, kus eelmisel suvel peksti surnuks Eiklast pärit mees.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul pöördus 3. mail politsei poole inimene, kes teatas, et naabermaja trepil põles tekk. Põlev tekk õnnestus kustutada ja keegi seekord viga ei saanud, kirjutab Saarte Hääl.

«Õnneks ei põhjustanud põlev tekk ka majale kahju, kuid olukord oli äärmiselt ohtlik. Tuli ohustas majas elavaid inimesi ja seetõttu palutigi politsei abi, sest juhtumiga oli seotud samas majas alkoholi tarvitanud seltskond,» selgitas Juhandi.

Politseinikud käisid korteris, kus viibinud purjus seltskonnast oli üks joodik jäänud voodisse põleva suitsuga magama ja nii teki süüdanud. Vingu peale ärkas tema joomasõber, kustutas enda arvates teki ja viskas selle ukse taha. Seal põles tekk aga edasi.

«Sellest areneski ohtlik olukord, mis oleks võinud halvimal juhul maksta mitmele inimesele elu,» rääkis Juhandi.

Kõrvalmajas elav Ivar Vipp rääkis Saarte Häälele, et õues oli juba pime, kui tema abikaasa kardinaid aknale ette tõmmates naaberhoovis leeke märkas.

«Kustutasime ämbritäie veega leegid ära ja jooksin siis trepist üles, kus teadsin elavat noore pere kahe lapsega. Hoiatasin neid, et trepikoda on kärsahaisu täis. Seejärel kustutasin teki lõplikult ja jäin politseid ootama,» kirjeldas ta. «Hullem sai seekord ära hoitud, kuid see punker toimib seal täie rauaga edasi.»

Tegemist on sama korteriga, kus eelmise aasta suve hakul leiti kapi tagant Eiklas elava 37-aastase mehe peksmisjälgedega surnukeha. Korteris elab punkar Trapetsina tuntud mees ja seal toimuvad pidevalt joomingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles