Keskerakond lubab tõsta õpetajate palka ja koolilõuna toetust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna.
Koolilõuna. Foto: Urmas Luik

Keskerakond avalikustas valimisprogrammi hariduspoliitika osa, mille kohaselt soovib erakond tõsta õpetajate palga alammäära ja koolilõuna toetust.

«Õpetajate töötasu alammäär peab olema vähemalt vabariigi keskmise töötasu tasemel. Loome riiklikult toetatud pikapäevakoolid, et vähemalt 1. – 6. klassi õpilastele oleks tagatud turvaline ja arendav keskkond, tundideks ettevalmistus ja huvitegevus kooli juures,» rääkis valimisprogrammi töörühma juht Jüri Ratas.

Programmi kohaselt tahab erakond tõsta koolilõuna toetuse maksumuse senise 0,75 euro (11,73 krooni) asemel vähemalt 1 euroni (15,6 krooni).

Lisaks märgitakse, et kõigile soovijatele tuleb kindlustada lasteaiakoht ning lasteaiaõpetajatele tuleb luua sarnaselt kooliõpetajatega riiklikult kehtestatud palgamäärad.

Keskerakond lubab seista ka selle eest, et oma erialal töökogemuse saamiseks rahastatakse edaspidi kutsekooli lõpetajatele praktika-aasta ning kõigile selleks suutelistele ja motiveeritutele tagatakse tasuta kõrgharidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles