Keskerakond võttis Savisaare enda hoole alla (14)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Raekojas toimunud üritusel.
Edgar Savisaar Raekojas toimunud üritusel. Foto: Facebook

Pärast seda, kui Edgar Savisaar tagandati linnapea ametikohalt, otsustas Keskerakond oma erakonna esimehe enda hoole alla võtta. Parteikassast makstakse kinni nii Savisaare töötasu kui ka tema transpordi-  ja sidekulud.

«Jah, Keskerakond maksab erakonna esimehele töötasu, sest teatavasti ei saa ta hetkel Tallinna linnapea ülesandeid täita ja seetõttu ei saa ka palka,» kinnitas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk Postimehele.

Tema sõnul võeti vastav otsus vastu, kui Savisaar kõrvaldati kohtu määrusega linnapea ülesannete täitmisest.

«Tegemist ei ole aga Tallinna linnapea töötasu määraga, vaid riigikogu liikme töötasu määraga,» märkis Pukk, täpsustades hiljem, et Savisaarele makstakse parlamendi lihtliikme palka.

Täna on kõrgemate riigiteenijate kõrgeima palgamäära ja vastava koefitsiendi korrutisest sõltuv riigikogu liikme palk 3437 eurot ja 46 senti.

Pukk lausas, et erakond katab ka Savisaare side- ja transpordikulud (väikebussi rendikulu ja autojuhi töötasu). «Antud kuludega on erakonna juhatuse poolt kinnitatud käesoleva aasta eelarves arvestatud.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles