Simson: Neivelt ei kavatse vähemalt seekord presidendiks kandideerida

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Liis Treimann

Kui mõned keskerakondlased eesotsas partei aseesimehe Jaanus Karilaiuga on pakkunud võimalikuks presidendikandidaadiks ettevõtjat ja pangandustegelast Indrek Neiveltit, siis keskfraktsiooni juhi Kadri Simsoni sõnul selgus täna, et vähemalt seekordsetel presidendivalimistel ei plaani ta osaleda.

Simsoni sõnul alustas Keskerakonna fraktsioon sel nädalal kohtumisi potentsiaalsete presidendikandidaatidega, kellest esimesena külastas saadikurühma reformierakondlane Siim Kallas. «Järgmise kutse esitasime erakonna esimehele Edgar Savisaarele, kes on samuti meedia vahendusel võimalikust kandideerimisest rääkinud,» kirjutas ta Facebookis.

Simsoni sõnul on mõned erakonnakaaslased ideena välja käinud ka Neivelti sobivuse riigipea ametisse. «Neiveltile helistades, et teda samuti fraktsiooni oma ideid tutvustama kutsuda, selgus aga, et vähemalt seekordsetel valimistel ei ole tal kavas presidendikampaaniast osa võtta, sest tal on olemasolevate kandidaatide seas juba vääriline soosik valitud,» teatas Simson.

Neiveltit pakkus paari nädala eest üheks võimalikuks kandidaadiks Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid, kelle sõnul on tal visiooni ja laiemat haaret ning lisaks ka plekitu minevik. «Nii palju, kui ma olen rääkinud inimestega Läänemaal või Saaremaal, on sellele mõttele olnud ainult positiivne tagasiside,» ütles ta aprilli lõpus Postimehele.

Karilaid kiitis nii Neivelti ühiskondlikku aktiivsust kui laiema tulevikuvaate olemasolu. «Tal on raha nii palju, aga ta ikkagi tegutseb ühiskondlike asjadega, räägib ühiskonna õiglusest, räägib maksusüsteemist ja meie tulevikust, laiemat mõõtkava on tema visioonides näha,» ütles ta. «Olen ka seda osa parlamendipoliitikutega rääkinud ja tundub, et teda võetakse tõesti inimesena, kelle maine on positiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles