Tarand: ma ei eita, et tahan kunagi presidendiks saada (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurosaadik Indrek Tarand tõdes täna Vabaerakonna üritusel «Vabaerakond kohtub presidendikandidaadi kandidaatidega», et tal on tõesti ambitsioone saada kunagi presidendiks.

«Kui oleks (presidendi) otsevalimised, tõuseksin kohe püsti ja ütleksin: «Jah, ma tahan.» Kuigi tean, et ma ei ole selleks valmis. See amet oleks täiesti nõudlik. Olen lähedalt küll näinud presidente. See ei ole nii mitmeski aspektis rõõmustav, glamuurne värk. Seal on päris palju vastutust, seal on päris palju üksindust. Aga vaatamata vähesele võimule on see Eesti Vabariigis kõige tähtsam amet. Ja selles mõttes ma ei eita, et tahan selleks kunagi saada,» rääkis Tarand.

Samas ei ole neil ütlustel tema sõnade järgi  presidendi valimisseadust arvestades mingit legaalset tähendust. «See on ju puhas entertainment meediatööstusele,» ütles Tarand Postimehele, vihjates tõsiasjale, et praegu käib jutt veel presidendikanditaatide kandidaatidest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles