Praxise nõukogu kutsub Kaljulaidu mõttekoja nõukogusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Mihkel Maripuu

Poliitikauuringute keskuse Praxis nõukogu on loobunud Euroopa Kontrollikoja praeguse liikme Kersti Kaljulaiu kutsumisest keskuse juhiks ja tegi talle ettepaneku asuda mõttekoja nõukogusse.

Muudatuse põhjus on, et Kaljulaiud peab jätkama tööd kontrollikojas, sest Eesti pole siiani sinna uut liiget nimetanud, teatas Praxise pressiesindaja.

Seoses Praxise endise juhi Annika Uudelepa siirdumisega lapsehoolduspuhkusele, valiti möödunud aasta lõpus mõttekoja juhiks Kersti Kaljulaid. Ta pidi Praxises tööd alustama algsete plaanide kohaselt tänavu suvel, pärast oma volituste lõppu kontrollikojas. Kuna siiani ei ole Eesti uut esindajat kontrollikotta nimetatud, jätkab Kaljulaid senist tööd.

Praxis valib peatselt uue juhatuse esimehe, seni jätkab juhatus koosseisus Katrin Pihor ja Laura Kirss.

«Arvestades, et Kersti naasmine Eestisse on endiselt ebaselge ja pole teada, millal tema asemel uus kontrollikoja liige tööle asub, peame tegema plaanides muutusi ja leidma tema asemele teise inimese Praxist juhtima,» ütles Praxise nõukogu esimees Triinu Tombak. «Kuna senine suhtlus Kerstiga on näidanud vastastikust suurt huvi, otsustasime ta kutsuda mõttekoja nõukogusse. Tema unikaalne kogemustepagas rikastaks kindlasti Praxise tööd.»

Tombak lisas, et nõukogu roll on suunata organisatsiooni pikaajalist strateegilist planeerimist. Tema sõnul valitakse uus juht niipea kui võimalik ning seni jätkub igapäevatöö endist viisi, kuna suur osa vastutusest lasub valdkonnajuhtidel.

Praxise nõukogusse kuuluvad praegu Triinu Tombak, Sten Tamkivi, Ene-Margit Tiit ja Karsten Staehr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles