Narva piiripunktis peeti ajutiselt kinni tolli tööd takistanud isik (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Linter Vene telekanali uudistesaate lõigus.
Dmitri Linter Vene telekanali uudistesaate lõigus. Foto: Ekraanitõmmis

Narva piiripunktis peeti laupäeva pärastlõunal ajutiselt kinni tolliametnike korralduste täitmisest keeldunud isik, teatas maksu- ja tolliamet (MTA) pressiteates, isik on endiselt vahi all ja peaks hiljem laupäeval oma teekonda jätkama.

Laupäeval kella 14 paiku saabus Venemaalt piirile buss, millega sõitnud reisijale sooviti teostada tavapärast kontrolli, teatas MTA laupäeva õhtul pressiteates.

Tollikontrolli eesmärk on veenduda, et üle piiri ei toodaks keelatud või piirangutega kaupa.

Piiripunkti saabunud reisija keeldus koostööst tolliametnikega ning ei näidanud vabatahtlikult ette kaasasolnud pagasi sisu, seisis teates.

Koostööst keeldumisel on tollil õigus alustada menetlust, et kohustada reisijat tollikontrolli läbima. Tollikontrolli tulemusel peeti isikuga kaasas olnud kaubad (lipud, särgid, filmid) kinni väärtuse hindamiseks, teatas tolliamet.

Samuti alustati menetlust tolliametniku seadusliku korralduse eiramise kohta vastavalt Tolliseaduse paragrahvi 79 lõikele 1.

Vastavalt tolliseadusele on tolliametniku takistamise eest ette nähtud rahatrahv maksimummääraga 3200 eurot.

BNS-ile teadaolevalt peeti ajutiselt kinni Kremli-meelne aktivist Dmitri Linter.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles