Egiptuses röövitud turistid vabastati

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid kõrbesafaril Egiptuse lääneosas.
Turistid kõrbesafaril Egiptuse lääneosas. Foto: Reuters / Scanpix

Egiptuse riigitelevisiooni teatel on kõik kümne päeva eest kaugel piirialal pantvangi võetud välisturistid ja nende kohalikud saatjad vabastatud, ehkki Sudaanist saadi varem vastupidist informatsiooni.

Eurooplaste täpse asupaiga kohta veel infot ei antud, kuid nad olevat hea tervise juures ning juba tagasiteel Kairosse, vahendas Reuters. 11 turisti ja nende kaheksa saatjat rööviti üle-eelmise nädala reedel Egiptuse lääneosas korraldatud kõrbesafari ajal ning nad viidi seejärel üle piiri Sudaani.

Pantvangide lunaraha vastu vabastamise osas jõuti kokkuleppele juba enne Sudaani vägede eilset üllatusrünnakut, milles kuus röövijat tapeti, väitis üks Egiptuse julgeolekutöötaja samal ajal agentuurile AFP.

Sudaani ametnikud teatasid varem meediale, et pantvange operatsiooni käigus vabastada ei õnnestunud, sest nad olevat viidud edasi Tšaadis asuvasse mässuliste varjupaika. Tšaadi valitsus lükkas selle info aga tagasi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles