Suurem osa Harku vangidest kolitakse sel nädalal ümber

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Harku naistevanglas 2012. aastal.
Elu Harku naistevanglas 2012. aastal. Foto: Kaarel Tigas/Õhtuleht

Ligi kolme nädala pärast suletakse Harku vangla, kus kannab praegu karistust veel 58 vangi, kellest enamik paigutatakse sel nädalal ringi.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik kinnitas, et viimased naissoost vangid paigutatakse Harkust ära selle nädala jooksul. Viimased meessoost vangid hiljemalt kuu lõpus. Hetkel on Harkus veel 58 vangi, kellest 45 on naised.

Harkus hoitakse naisvange ja üle 54-aastaseid meesvange. Kokku on vanglas 192 kohta. Veebruaris, kui teade Harku vangla sulgemisest avalikuks tuli, kandis vanglas karistust 160 inimest. 

Harku ja Murru vangla suletakse ja liidetakse Tallinna vanglaga 1. juunist, kuna vangide arv on justiitsministeeriumi kinnitusel vähenenud ja vanu hooneid pole mõttekas enam üleval pidada.

Naisvangid paigutati Tallinna vanglasse, mehed Tallinna, Tartu ja Viru vanglasse. Selleks, et Tallinna vanglas naistele kohti teha, paigutati kõige ohtlikumad meessoost süüdimõistetud teistesse vanglatesse.

Harku alevikus asuvad vanglahooned ja maa on Riigi Kinnisvara ASi omandis. Peale vangla sulgemist ja hoonete kasutamise lõpetamist on kavas kinnisvara võõrandada enampakkumise teel.

Tallinna vangla uued hooned Rae vallas valmivad 2018. aastal.

Harku ja Murru vangla moodustati Harku ning Murru vangla liitmisel, endiste Murru vangla hoonete kasutamine lõpetati juba 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles