Algab merekultuuriaasta suvine pop-up merekool «Meresõber»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merekultuuriaasta

Merekultuuriaasta suvise teemalaine peamiseks programmiks on pop-up merekool «Meresõber», mis annab võimaluse proovida purjetamist, lohesurfi, kajakiga sõitmist ja SUP-lauaga sõitmist.

Kokku jõuab Meresõber seitsmesse Eesti suuremasse linna ning tänasest on avatud pop-up kooli eelregistreerimine.

Pop-up merekooli «Meresõber» koordineerib Eesti Jahtklubide Liit ning projektijuhi Indrek Ilvese sõnul on programmi eesmärk anda noortele võimalus saada vahetu kogemus merel käimisest. «Meri pakub väga mitmeid võimalusi sportimiseks ja vaba aja veetmiseks ning meie eesmärk on seda laiemalt tutvustada,» ütles Ilves. Selleks on loodud kaks erinevat võimalust: eelregistreerimisega viiepäevane merekool noortele vanuses 8-16 aastat ning õhtuti ja nädalavahetuseti kiirkursus «Esimest korda veele» kõikidele huvilistele. «Viiepäevane merekool annab võimaluse tutvuda erinevate veespordialadega põhjalikumalt, kus iga päev on fookuses üks spordiala ning üldine veeohutus. Õhtuti ja nädalavahetuseti saavad aga SUP-laua, lohesurfi, kajaki ja purjetamisega tutvuda kõik huvilised vanusest hoolimata,» rääkis Ilves.

Kõiki meresõpru juhendavad oma ala professionaalid.  Vaneminstruktor Elise Umb on Eesti koondislane purjetamises ning kuulub paadiklassi 470 naiste arvestuses maailma paremikku. Purjetamise instruktor Terje Lepik on purjetamisega tegelenud juba kümme aastat. Ta on kuulunud noorte koondisesse ja toonud võistlustelt koju mitmeid auhinnalisi kohti.  Kajakiinstruktor Oskar Jüssi on andnud individuaalseid koolitusi alates 2012. aastast ning alates 2014. aastast  annab ta SeaKayak Estonias voolava vee, surfi, gröönipöörete ja süstasõidu baaskoolitusi.

Pop-up merekooli “Meresõber” asukohad:

1.06–12.06 Narva,  Joaorg ja Narva veehoidla

13.06–26.06 Pärnu, Pärnu Jahtklubi

04.07–17.07  Tallinn, Lennusadam

18.07–31.07 Tartu,  Anne kanalil ja Saadjärve,  Jääaja keskus

01.08–07.08 Haapsalu, Väike viik

08.08–21.08 Kuressaare

22.08–28.08 Lohusalu,  jahisadamas

Meresõbra kursustega kaasneb ka sümboolne osalustasu. Viiepäevane kursus maksab kümme eurot inimese kohta ning tunniajane kiirkursus «Esimest korda veele» maksab viis eurot. Täpsem info ja registreerimine merekultuuriaasta veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles