Liibanoni võimud tabasid Eesti jalgratturite röövis kahtlustatava

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
114 päeva Liibanonis ja Süürias pantvangis olnud eesti jalgratturid pärast tagasijõudmist
114 päeva Liibanonis ja Süürias pantvangis olnud eesti jalgratturid pärast tagasijõudmist Foto: Raigo Pajula / Postimees

Liibanoni võimud pidasid aprilli lõpus kinni mehe, keda on alust kahtlustada seotuses seitsme Eesti jalgratturite röövimises ja pantvangistamises 2011 aastal.

Julgeolekujõud pidasid Ahmed Abdul Rahman Yassine kinni 30. aprillil, ning mees on vahi alla võetud, vahendas Liibanoni uudisteportaal Naharnet.

Ahmed Abdul Rahman Yassine on kahtlustatav veel mitmes kuriteos, muu hulgas Zahle kiriku juures pommi lõhkamises. Liibanoni idaosas Zahle kiriku juures plahvatas 2011. aasta märtsis lõhkekeha, inimesed kannatada ei saanud, kuid kirikuhoone sai kahjustada.

Kurjategijad röövisid seitse jalgratastel matkanud eestlast 2011. aasta 23. märtsi õhtul Liibanonis Bekaa oru idaosas vahetult pärast seda, kui nad olid üle piiri Süüriast Liibanoni jõudnud.

Sama aasta 14. juuli varahommikul röövitud eestlased vabastati. Mehed toimetati esmalt Arsali linna Bekaa oru idaosas ja seejärel edasi Beirutisse. 15. juuli varahommikul jõudsid nad lennukiga Tallinnasse.

Liibanoni võimud on pärast eestlaste vabastamist teatanud mitme inimröövis kahtlustatu tabamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles