Galerii: Püha Tooli riigisekretär kohtus Taavi Rõivasega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestisse visiidile saabunud Püha Tooli riigisekretär kardinal Pietro Parolin kohtus täna peaminister Taavi Rõivasega.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel andis Rõivas kohtumisel üle küllakutse paavst Franciscusele ja ütles, et hindab kõrgelt tema tööd nii inimlike väärtuste eest seismisel kui ka konfliktide ja kriiside lahendamisel.

Rõivase sõnul on paljudele jäänud meelde paavsti sõnad Lesbose saarel, kus ta ütles, et põgenikud ei ole pelk statistika, vaid inimesed näo, nime ja omaenda lugudega. Samuti väärib tema hinnangul tunnustust paavsti töö puhtama looduse nimel ja kliimamuutuste vastu võitlemisel.

Kardinal Parolinile kinkis Rõivas helilooja Arvo Pärdi kogumikplaadi ja raamatu, kuhu on kogutud Pärdi teoste tekstid.

Kardinal Parolin kohtub Tallinnas ka president Toomas Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Eiki Nestori ja välisminister Marina Kaljurannaga, kellega räägitakse kahepoolsetest suhetest, rändekriisist, kliimaküsimustest, humanitaar- ja arenguabist ning olukorrast Vahemere regioonis. Samuti arutatakse piirkonna julgeolekuolukorda.

Veel kohtub ta Eesti Kirikute Nõukogu esindajatega, osaleb oikumeenilisel palvusel Tallinna Toomkirikus ning missadel Tallinna ja Tartu roomakatoliku kirikutes ja asetab pärja Vabadussõja võidusamba jalamile.

Homme kohtub kardinal Parolin Tartu linnapea Urmas Klaasi ja Tartu Ülikooli rektori Volli Kalmuga ning peab kell 12.15 Tartu Ülikooli aulas avaliku loengu Püha Tooli diplomaatilisest tegevusest rahu nimel. Samuti külastab ta Tartu katoliku hariduskeskust ning Valga Püha Vaimu kogudust.

Tegemist on kõrgeima Püha Tooli esindajaga, kes külastab Eestit pärast 1993. aastal toimunud Paavst Johannes Paulus II visiiti. Visiidiga tähistatakse Püha Tooli ja Eesti diplomaatiliste suhete taaskehtestamise 25. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles