Politsei pidas kinni Eestisse põgenenud Soome psühhiaatriahaigla üliohtliku patsiendi (9)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Jouko Puranen
Toivo Jouko Puranen Foto: Soome politsei

Täna õhtul kella poole üheksa paiku pidas politseipatrull Tallinnas Kopli tänaval kinni 1994. aastal sündinud noormehe Toivo Jouko Purase, kes põgenes laupäeval Soomes Kuopio linnas asuvast Niuvanniemi psühhiaatriahaiglast ja keda on hinnatud ohtlikuks nii endale kui ka teistele.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul pidas politsei mehe kinni pärast seda, kui tähelepanelik inimene teatas häirekeskusele, et ta on märganud meedias levitatud piltidel nähtud meest Kopli tänaval kõndimas. «Kaks politseipatrulli saadeti piirkonda kontrollima ja kell 20.20 pidasid politseinikud Soomes tagaotsitava mehe kinni. Mees kinnipidamisel vastupanu ei osutanud,» ütles Tambre.

Politsei tänab kõiki inimesi, kes operatiivselt mehe asukohast häirekeskusele teada andsid. «Teatajatest oli väga palju abi. Politseile laekus hulgaliselt kõnesid ning suuresti nende kaasabil õnnestus mees paarikümne minutiga tabada. Mul on hea meel, et inimesed olid tähelepanelikud. Tundus nagu meil oleks täna olnud väljas mitu lisapatrulli,» rääkis Tambre.

Psühhiaatriahaiglas viibinud Puranen läks möödunud laupäeva hommikul kell 10 jalutuskäigule ja pole sinna seni naasnud, kirjutab Iltalehti. Soome politseile laekunud vihjete põhjal oli alust arvata, et mees põgenes Eestisse.

Noormees võib politsei teatel olla väga ohtlik nii iseendale kui ka teistele inimestele. 2014. aasta augustis pani ta toime tõsise kuriteo, kui pussitas surnuks tema jaoks tundmatu 44-aastase naise tolle koduhoovis. Seejärel tunnistati mees süüdimatuks ja saadeti sundravile.

Puranen on 193 cm pikk, kaalub 110 kilo ja tal on lühikesed heledad juuksed. Haiglast lahkudes kandis ta tumedaid pükse ja tumedat jakki, T-särki kirjaga «State of Mind» ja päikseprille.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles