Vene saatkond nimetas massilist passide jagamise juttu hirmutamiseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni pass.
Venemaa Föderatsiooni pass. Foto: Internet

Vene saatkond nimetas uudist massilise passide jagamise kohta  Eesti ühiskonna hirmutamiseks, mida tehakse poliitilise konjunktuuri huvides.

«Sellise tõsise teema käsitlemisel, nagu ühe või teise riigi kodakondsuse võtmine, on täiesti vastutustundetu lähtuda oletustest ja kinnitamata andmetest,» teatas Eestis asuv Venemaa suursaatkond täna.

Saatkonna teatel on üldteada, et demokraatlikes riikides kasutab inimene selle küsimuse otsustamisel ühte oma põhiõigustest ehk õigust valida.


Idanaabri saatkonna teatel on kurb, et teatud Eesti ringkonnad kasutavad kodakondsuse küsimust ära oma poliitilise konjunktuuri huvides, hirmutades ühiskonda «massilise passide jagamisega».

«Lükates sellega vastutuse naturalisatsiooni protsessi järsu aeglustumise eest Vene poolele,» seisab avalduses.

Eestis asuvad Vene Föderatsiooni välisesindused annavad saatkonna sõnul kodakondsust ranges vastavuses Venemaa kodakondsusseadusele, mis kehtib alates 2002. aasta 31. maist.

Venemaa passi taotlemiseks tuleb esitada isiklik sooviavaldus ja vajalikud dokumendid ning vastav otsus langetakse pärast kõigi asjaolude kaalumist igal juhul eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles