Anvelt: inimväärikuse äravõtmine ei saa olla rahakoti röövimisest kergem kuritegu (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui praegu otsitakse vaenu õhutamise uurimisel reaalset ohtu kellegi elule või tervisele, siis töös olev seadusandluse muutmine annaks võimaluse inimene vastutusele võtta ka siis, kui oht on avalikule korrale, ütles endine justiitsminister Andres Anvelt (SDE).

Anvelt rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikes», et karistusseadustikus on küll olemas paragrahv, mis räägib vaenu õhutamisest, kuid see on kitsas ega vasta ühiskonna vajadustele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Anvelt märkis, et täna puudub karistusseadustikus raskendavate asjaolude hulgas klausel, kui kuritegu sooritatakse sinu vastu seetõttu, et sa oled kellegi jaoks mingis alaväärses grupis.

«Alati toon näiteks, et kui tänaval tullakse sulle kallale ja antakse peksa selleks, et sult rahakott kätte saada, on see röövimine, aga kui sulle antakse peksa sellepärast, et sa oled teist nahavärvi või räägid teist keelt, siis sisuliselt on see avaliku korra rikkumine ehk tal pole raskendavat tegurit,» selgitas Anvelt probleemi olemust.

Seega inimväärikuse äravõtmine on tänase seadusandlusel all palju kergem kuritegu kui rahakoti äravõtmine, tõdes endine justiitsminister.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles