Reformierakond lubab luuretegevust tõhustada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna suurkogu.
Reformierakonna suurkogu. Foto: Marko Mumm

Reformierakond lubab täna avalikustatud turvalisuspoliitika programmis võidelda ühtviisi edukalt nii koolivägivalla kui küberkuritegevusega, kaasajastada julgeolekuasutusi ning tõhustada luure- ja vastuluuresektori tegevust.


«Kodanike turvatunne võrsub heast majanduslikus ja sotsiaalsest elukeskkonnast ja toetub kodanike endi hoiakutele ja osalusele. Turvaline on ühiskond, kus õiguskaitseorganitel on vähe põhjusi sekkuda, kuid kui see on vajalik, siis toimub see tõhusalt ja kiiresti. Oluline on isikute põhiõiguste ja privaatsuse kaitsmine,» ütles Reformierakonna juhatuse liige, justiitsminister Rein Lang.

«Kodanike riigis ei tohi kodanik oma riiki karta. Jõuametkondade üle tuleb tagada tõhus järelvalve,» rõhutas justiitsminister.

Veel lubab Reformierakond muuta seadused kodanikele arusaadavamaks, ehitata uue Tallinna vangla ning kiirendada oluliselt kohtumenetlusi. «Kohtumenetluse pikkus tsiviilasjas ei tohi reeglina ületada sada päeva ühes kohtuastmes,» kinnitas Lang.

Samuti tahab erakond taastada ühiskondliku turvalisuse nõukoja siseministri juures ning võtta vastu uue avaliku teenistuse seaduse, mis kaotab erisused sisejulgeolekut tagavate teenistuste sotsiaalsetes garantiides.

Eraldi toob erakonna programm välja sammud võitluseks lähisuhete- ja koolivägivalla, korruptsiooni ning küberkuritegevusega. Olulisel kohal on ka rahvusvahelise õiguskaitse ja turvalisuse alase koostöö edendamine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles