Atonen: varem pole sellist parteiviha külvatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu valimiskampaaniast rääkides leidis reformierakondlane Meelis Atonen, et varem pole seoses uuenduste ihalusega sellist parteiviha külvatud.

«Uuenduste ja muutmiste ihalejad on alati parlamenti ja võimule saanud,» leidis Atonen Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Aga eks Indrek Tarandi efekt, mis toimis europarlamendi valimistel, õpetas seda, et «kõik parteid on lollid» loosung, töötab,» rääkis Atonen.

«Ma kardan siiralt, et need vennad, kes nüüd Roheliste külje all parlamenti pürgivad, on natuke arukamad, nad on valimisseaduse läbi lugenud ja saavad aru, et see värk nii päris ei toimi,» sõnas ta.

«Üksikkandidaadid annavad valijale väga vale indikatsiooni, et üks võib sellel põllul olla sõdur. Meie parlamentaarses süsteemis üksiktäht ei tee mitte midagi, millegi saavutamiseks on vaja 50 kaaslast leida,» rõhutas Atonen.

«Kes veel pole lugenud, siis soovitan reedesest Sirbist professor Jüri Saare väga hea artiklit, kus ta analüüsib Reformi- ja Keskerakonda, võrdleb nende sarnasust ja populismi. Ta näitab, et Reformierakond teeb Tartus täpselt sedasama, mida Keskerakond Tallinnas. Saar määratleb neid kui parteisid, mille juured ulatuvad reformikommunistide esindusparteidena nõukogude aega, sealt tulevad ka mingid demagoogilised ja populistlikud nipid,» rääkis BNSi ajakirjanik Ainar Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles