Keskerakond lubab kohalikud raudteed taastada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee.
Raudtee. Foto: Priit Simson

Keskerakonna valimisprogrammi töörühm kinnitas majanduspoliitika osa, mille eesmärgiks on muuta oma riik arukaks ja aktiivseks koostööpartneriks eeskätt uute innovatsiooniliste tehnoloogiate rakendamisel.


Keskerakond soovib muuta Arengufondi toel Eesti alltöövõtjast innovaatiliseks riigiks, teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni nõunik-sekretariaadijuhataja Manuela Pihlap.

«Keskerakond välistab Eesti strateegiliste ettevõtete ja taristute erastamise ning peab vajalikuks kiirendada maade munitsipaliseerimist, lihtsustada hoonestusõiguse seadmist ning kasutada uute ettevõtete loomiseks riigi maad,» ütles valimisprogrammi töörühma juht Jüri Ratas.

Keskerakond tahab tuua Eesti laevad Eesti lipu alla ning käivitada laevanduse arengu toetamiseks ja laevastiku konkurentsivõime tõstmiseks Euroopa Liidu regulatsioonidele vastava toetussüsteemi. Samuti lubab erakond ühendada raudtee Euroopa raudteevõrgustikuga (Tallinn-Varssavi) ning taastada ja arendada kohalikke raudteid.

«Tarkust, mida oleme saanud nii kriisieelsest majandustõusust kui ka languse perioodil - peame oskama seda ära kasutada - tõde on lihtne heal ajal tuleb sääste veel rohkem koguda, et halval ajal nendega majandust ja Eestimaal elu laiemalt turgutada,» sõnas Ratas. Tema sõnul peab kohapealse tootva tööstuse osakaal ja tähtsus olema Eesti ekspordi veduriks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles