Välisminister Paet alustas visiiti Afganistanis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet (vasakul) ja  Harri Tiido.
Välisminister Urmas Paet (vasakul) ja Harri Tiido. Foto: Evelyn Kaldoja

8.-10. jaanuarini on välisminister Urmas Paet visiidil Afganistanis, viibides nii Kabulis kui Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis.

Kavas on kohtumised Afganistani välisministri Zalmai Rassouli ja Helmandi provintsi kuberneri Gulab Mangaliga, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Paet kohtub Lõuna-Afganistanis paiknevate Eesti kaitseväelastega ning külastab Helmandi provintsi pealinnas Lashkar Gah’s paiknevat rahvusvahelist ülesehitusmeeskonda (PRT, Provincial Reconstruction Team).

Välisminister külastab visiidi raames veel Kabuli ülikooli ja ülikooli juures asuvat Afganistani keskust ning Murat Khane kooli.

Paet kinnitas, et Eesti on valmis osalema Afganistani julgeoleku stabiliseerimises ja ülesehitustöös nii kaua, kuni Afganistani valitsuse ja rahvusvahelise üldsuse seatud eesmärgid on saavutatud. «Eesti lähtub Afganistani-suunalises arengukoostöös ka Afganistani valitsuse eelistustest ning keskendub eelkõige tervishoiule, naiste ja laste olukorra parandamisele ning heade valitsemistavade edendamisele,» lausus Paet.

Veel on välisministril kavas kohtumised Euroopa Liidu eriesindaja Vygaudas Ušackasega, ÜRO Afganistani abimissiooni (UNAMA) juhi Staffan de Misturaga ning ISAFi rahvusvaheliste julgeolekujõudude juhi David Petraeuse ning NATO tsiviilesindajaga Afgansitanis Mark Sedwilliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles