«Pealtnägija»: Eesti võimud ei suuda peatada 16 aastat perekonda ahistanud prantslast (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahistaja.
Ahistaja. Foto: ERR

Prantsusmaal elav ahistaja on üht Eesti peret süsteemselt häirinud juba 16 aastat, aga siinsed võimud pole seniajani suutnud teda takistada, sedastas kolmapäevane ETV saade «Pealtnägija».

Probleem tülika prantslasega Pascal Chauvaud'ga algas Siiril – nimetame teda selles loos nii – juba aastal 1999, kui toona 21-aastane üksikema oli Hispaanias reisil ja kohtus Valencia valgel rannaliival endast mõned aastad vanema prantslasega, kes jättis sümpaatse mulje ning kellega vahetati telefoninumbreid.

Kui Siiri kohtus oma tulevase abikaasa Kallega, hakkas prantslane saatma e-kirju, mis algul olid anonüümsed. Siiri nimel oli saadetud kõigile õppejõududele ja ülikoolikaaslastele e-kirjad, milles justkui Siiri kutsuks kõiki seksiorgiale.

Ahistaja tegevus on seda häirivam, et selle taga on peen strateegia, rõvetsevad kirjad jõuavad fiktiivsete nimede all kõigini, kel perega vähimgi puutumus ja kui seni piirdusid prantslase rünnakud virtuaalmaailmaga, siis 2011. aasta suvel ilmutas ta end lõpuks ka päriselt, kui tuli pere kodu juurde luurama ja ennast näitama.

Siiri pere on kasutanud kõiki soovitatud võimalusi, nad kirjutasid avaldusi politseisse, võtsid ühendust Prantsuse politseiga, palusid abi Prantsuse saatkonnalt ja mitteametlikult isegi kaitsepolitseilt ning pöördusid kohtusse tsiviilhagiga, aasta lõpus teatas aga Harju maakohtu esimees Meelis Eerik, et ei saa keelata prantslasel perega suhelda, sest hoolimata sõnumite solvavast iseloomust, puudub oht elule või tervisele ning see ei takistavat pereliikmete igapäevaelu.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles