Paet lubas Afganistanile abi jätkumist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Peeter Langovits

Välisminister Urmas Paet rõhutas kohtumisel Kabulis Afganistani välisministri Zalmai Rassouliga, et Eesti keskendub lähiaastatel Afganistani abistamises julgeolekule, tervishoiule ja haridusele eesmärgiga, et 2014. aastal saaks Afganistan võtta üle vastutuse oma riigi arengu eest.


«Eestile on prioriteetne jätkata nii sõjalist kui tsiviilset ja arengukoostööalast panustamist Afganistani. Lisaks meie jätkuvale panusele julgeolekuvaldkonnas on Afganistan ka vastavalt uuele arengukoostöö ja humanitaarabi arengukavale järgmisel viiel aastal Eesti kahepoolse arengukoostöö oluline partnerriik,» ütles Paet.

«Välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest panustati 2010. aastal erinevatesse tegevustesse Afganistanis üle 400 000 euro ja 2011. aastaks on planeeritud samaväärne summa,» lisas ta.

Paet rõhutas, et Eesti üheks keskseks eesmärgiks Afganistani ülesehitusse panustamisel on keskvalitsuse mõjuvõimu laiendamine ja kohalike omavalitsuste suutlikkuse tõstmine. Ta andis kohtumisel ka teada, et Eesti jätkab tervishoiuvaldkonna ülesehitamise koordineerimist Helmandis.

Eile õhtul kohtus Paet Kabulis ka USA ja Suurbritannia suursaadikuga Afganistanis ning Euroopa Liidu delegatsiooni juhiga Afganistanis.

Paeti visiit jätkub täna Lõuna-Afganistanis, kus ta kohtub seal paiknevate Eesti kaitseväelastega ning külastab Helmandi provintsi pealinnas Lashkar Gah’s paiknevat rahvusvahelist ülesehitusmeeskonda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles