Lenk: tüdrukutel on võim pähe löönud (7)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Arvo Meeks

Nii kommenteeris riigikogu keskfraktsiooni liige Heimar Lenk Postimehele uudist, et Kadri Simsoni poolehoidjad soovivad jätkuvalt kriminaalkuriteos süüdi mõistetud Priit Toobali ja Lauri Laasi erakonnast väljaarvamist ning plaanivad halduskohtus taotleda erakonna põhikirja sellekohase sätte täitmist.

Erakonna juhatuse liige Mailis Reps ütles BNSile, et kui reedel kogunev Keskerakonna juhatus otsustab häälteenamusega mingil põhjusel Toobalit ja Laasit mitte välja arvata, siis tuleb sellekohane otsus täpselt vormistada. 

«Ja siis on võimalik ükskõik kellel – erakonna liikmetel või mitteliikmel – astuda järgmine samm ja see põhikirjavastane juhatuse otsus kohtusse kaevata või minna sellega erakonna aukohtusse,» rääkis ta.

Lengi hinnangul ei ole Repsi öeldu puhul tegemist tavalise sõnakõlksu vaid rünnakuga kaasparteilaste suunas. «Meil oli siin kusagil kolm nädalat tagasi keskfraktsiooniga ühes restorani saalis istumine ja leppisime seal kokku, et meedias üks ja teine pool teineteist enam ei ründa. Seetõttu võib öelda, et Simsoni pool ei ole sellest kokkuleppest kinni pidanud,» märkis keskerakondlane.

Savisaare leeri kuuluva keskerakondlase sõnul on nende pool seni hoidunud vastukäikudest. «Sellepärast, et oleme hoidnud seda kokkulepet. Lisaks me ei ole seda arutanud ja kui peaksime, siis ma ei usu, et hakkame meedias nüüd mustama Kadri Simsoni või Mailis Repsi,» märkis Lenk.

«Praegu on tüdrukutel lihtsalt võim pähe löönud. Nii Kadri Simsonil kui ka Mailis Repsil,» märkis Lenk, kes seostas fraktsiooni aseesimehe Repsi sõnavõttu tõsiasjaga, et viimasest sai erakonna juhist Edgar Savisaarest lahku löönud Keskerakonna riigikogu fraktsiooni tiiva riigipeakandidaadiks.

«Kui selline ettepanek tehakse, lähed ju sassi peast. Aga ei maksa niimoodi meedias karjuda, et viskame Toobali ja Laasi välja. Enne võiksid nad endale aru anda ja siis alles rääkida, mida nad (Toobal ja Laasi – toim) on teinud. Praegu on see osa mängust enesepopulaarsuse tõstmiseks,» lausus Lenk, kelle hinnangul pingutas Reps oma ütlemistega üle.

Samuti ajas Lenki pahaseks, et pidi meedia vahendusel teada saama Repsi osavõtust presidendirallis. «Meie fraktsioonis Kadri Simson parteisiseseid asju absoluutselt ei aruta. Meie räägime ainult seaduseelnõudest 34 ja 216 ning kuidas peame hääletama, kuigi koosolekul leppisime kokku, et igal kolmapäeval räägime olukorrast erakonnast, aga seda ei ole siiamaani sündinud.»  

Lengi arvates võinuks seda otsust arutada Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega. «Ta on minu arvates viimasel ajal vägagi soliidselt käitunud ja andnud võimaluse ise kandideerida, kui volikogu otsustab seda ja lepitakse erakonnakaaslastega kokku. Võiks ju Edgar Savisaarega läbi rääkida ja öelda, et ma siis tahan kandideerida. Ja ka Kadri võinuks temaga rääkida!» sõnas ta.   

Keskerakond on jagunenud kaheks leeriks. Üks tülipunktidest on Toobali ja Laasi küsimus. Erakonna esimehe Edgar Savisaare poolehoidjad peavad õigeks Toobali ja Laasi erakonnas jätkamist, samas kui erakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni toetajad leiavad, et mõlemad kriminaalkorras karistatud mehed peab parteist välja arvama.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles