Naine kandis netituttavast petisele sadu tuhandeid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eestis elav naine loovutas netituttavale üle 200 000 krooni, kuna petisest uus tuttav lubas talle saata välismaalt hinnalise kingituse, mida aga ei saabunudki.

End võrgusuhtluses John Smithiks nimetanud petis lubas naisele saata kingituse, kuid selle kättesaamiseks pidi naine erinevatele välismaal olevatele arvetele järjest suuremaid summasid raha kandma, vahendas ERR Uudised.

Nii palus väidetav John Smith naisel raha saata seetõttu, et kingipakk oli näiteks tolli kinni jäänud ning oli vaja maksta tollimaksu.

Kui naine sai lõpuks aru, et mingit pakki talle siiski ei saabu ja ta oli loovutanud kelmile juba üle 200 000 krooni ehk üle 12 800 euro, tegi ta kuriteoavalduse.

Prokuratuur tõdes, et selliste juhtumite puhul ei saa paraku Eesti õiguskaitseasutused kannatanut väga aidata, sest kuna pettus on toime pandud välismaal, siis ei ole võimalik siin kriminaalmenetlust alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles