Kross peab poliitikuks saamist tõenäoliseks

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Peeter Langovits

Roheliste Elurikkuse manifestile alla kirjutanud julgeolekuekspert Eerik-Niiles Krossi hinnangul on temast tõenäoliselt saamas poliitik ning ta kinnitas Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus, et riigikokku valituks osutumise korral läheb ta kindlasti ka parlamenti.

Rohelised avaldasid reedel Elurikkuse manifesti, millele on alla kirjutanud mitmed tuntud avaliku elu tegelased, kes kaaluvad roheliste nimekirjas riigikokku kandideerimist. Nende seas on ka Kross.

Julgeolekuspetsialistile pole veel selgunud, kus ta valimistel kandideerib, ent ta märkis, et kõige viisakam oleks kandideerida oma kodus, Tallinnas.

Kross ütles veel, et meie valimissüsteem on selline, et üksikkandidaadil on peaaegu võimatu parlamenti pääseda ja üksi kandideerimine on häälte raiskamine. Roheliste idee jätnud talle sümpaatse mulje, sest ta ei pea erakonnastuma ja kõiki roheliste ideid toetama, ent saab nende nimekirjas kandideerida ja sel moel on võimalik, et mitu üksikkandidaati ka parlamenti jõuavad.

Küsimusele, kas Kross võtaks vastu siseministri koha, vastas ta, et kui valijad tahavad, siis ta võtaks küll. Krossi sõnul on ta viimased aastad oodanud, et keegi tuleb poliitikasse ja teeb seal olulisi samme, aga nüüd on ta saanud aru, et keegi teine tema eest seda ei tee.

Krossi sõnul häirib teda poliitikas kõige rohkem see, et oluliste otsuste tegemine on läinud kitsasse poliitikute ringi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles