Enam kui sada noort lõpetas Tallinna ülikooli õpilasakadeemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLÜ õpilasakadeemia lõpetanute protsent oli sel semestril läbi aegade parim.
TLÜ õpilasakadeemia lõpetanute protsent oli sel semestril läbi aegade parim. Foto: Maris Sits

Tallinna ülikooli (TLÜ) õpilasakadeemia lõpuüritusel sai laupäeval tunnistuse 103 kursuse läbinud gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilast üle Eesti.

Õpilasakadeemia andis noortele võimaluse end täiendada kommunikatsiooni, võõrkeelte, psühholoogia ja sotsioloogia valdkonnas – viimases ka vene keeles. Lisaks said noored käia ülikooli linnakutuuril ning osaleda TV3 saate salvestusel.

Lõpetanute protsent 83 oli sel semestril läbi aegade parim. Tunnistuse sai ka seni noorim lõpetaja, vaid 13-aastane noormees. Kõrgelt motiveeritud õpilased, kes veel gümnaasiumi jõudnud pole, on õpilasakadeemiasse edaspidigi oodatud.

Lõpetajaid tervitasid õpilasakadeemia projektijuht Marge Tänava, TLÜ turundusjuht Kadri Kiigema ja noor ettevõtja Toomas Laigu. Oma mõtteid jagas sotsioloogiakursuse lõpetanud Markus Rosin, kes on Mustamäe noorteparlamendi spiiker ja Eesti Õpilasesinduste Liidu avaliku poliitika valdkonna liige. Üheskoos vaadati BFM-i üliõpilaste tehtud lühifilmide paremikku.

Õpilasakadeemia on TLÜ projekt, mis pakub gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilastele erinevaid kursuseid, et toetada noorte erialavalikut ning anda võimalus tutvuda eluga ülikoolis. Kursusi viivad läbi TLÜ õppejõud ja oma ala asjatundjad.

Õpilasakadeemia alustas tegevust 2004. aasta sügissemestril viie kursusega ja nüüdseks on lõpetanuid 4822. Tuleval sügisel pakutakse noortele võimalust end täiendada vähemalt kaheksal kursusel, täpsed õppekavad selguvad juunis. Sügissemestri registreerimine algab 22. augustil ning õppetöö 24. septembril.

Õppetöö toimub enamasti üle nädala laupäeviti. Ühe kursuse maht vastab kahele ainepunktile, mida on võimalik üle kanda edasistele õpingutele ülikoolis ja kutsekoolides. Mitmed keskkoolid pakuvad võimalust asendada kooli valikained või lausa koolieksami Õpilasakadeemia kursusega. Ühe kursuse osalustasu semestris on 25 eurot.

Õpilasakadeemia koostööpartnerid on haridus- ja teadusministeerium, Eesti Õpilasesinduste Liit, Seiklusministeerium, NO99 ning CityJungle'i elamusgolf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles