Pomerants: naljakas, et sisuline panus riigi arengusse võib olla pöördvõrdeline reitinguga (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Tauno Tõhk / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu liikme Marko Pomerantsi hinnangul on erakonna toetuse kukkumine alla valimiskünnise pöördvõrdeline panusega riigi arengusse.

Pomerantsi sõnul ei ole Eestis erakonda, kes väiksema toetusega suudaks rohkem ära teha. «IRL on valitsuses viinud ellu rea olulisi lubadusi – viimasel nädalal võitlesime välja töörahu erakoolidele, paar nädalat varasemast ajast saime rõõmu tunda riigieelarve strateegia üle, kus kõik meie ettepanekud – julgeolek, majanduskasv, perede majanduslik kindlustunne – leidsid heakskiidu. On naljakas, et sisuline panus riigi arengusse võib olla pöördvõrdeline reitinguga. Valija on lihtsalt lobisemise eest siiski valmis «palka» maksma ja mitte vähe,» märkis ta.

«Minul on hea meel, et saime kännu tagant minema looduskaitsealaste maade ostu riigile. Selleks on igal järgneval aastal ette nähtud kolm miljonit eurot – see puudutab kõiki inimesi, kelle maal on looduskaitseala ja kes ei ole saanud aastast 2008 oma maad kasutada ega müüa,» lausus IRLi kuuluv poliitik. 

«Ka pagulasdebatis pole me hõiganud välja sisutühje loosungeid, vaid ajanud läbi aastate selget ja konservatiivset pagulaspoliitikat, tänu millele pole Eestis praegu pagulasprobleemi, märtsis lisandusid väga selged pagulasi puudutavad reeglid,» lisas Pomerants.

Pomerants ütles, et tema ei hakka küll vähem tööd tegema sellepärast, et erakonna reiting on madal. «Ei tasu lootagi!»

IRLi peasekretär: Kuigi reiting on kehv, ei pea me peeglisse vaadates piinlikkust tundma

«Kuigi reiting on kehv, ei pea me peeglisse vaadates piinlikkust tundma,» kommenteeris IRLi peasekretär Kert Karus. Tema sõnul on erakond valijale antud lubadusi järjekindlalt ellu viinud.

«Eestis ei ole pagulasprobleemi tänu meie rangele pagulaspoliitikale ja väga selgetele reeglitele põgenikele, tuleval aastal tõuseb 400 euroni kolmelapseise pere toetus, meie algatusel on loodud elatisabifond, mis maksab elatist neile lastele, kelle üks vanem hoiab elatise maksmisest kõrvale, tänu meie valimislubadusele hakkab järgmise aasta algusest üle 100 000 väiksepalgalise inimese saama maksutagastust, Eestil on järgmiseks neljaks aastaks eelarvestrateegia, millel on väga tugevalt IRLi nägu. Möödunud nädalal said erakoolid - eeskätt vanemate initsiatiivil loodud õppeasutused - järgmisteks aastateks tegevustoetuse,» tõi erakonna peasekretär näiteid.

Karuse sõnul on valitsuserakonna töö teha riigile olulisi otsuseid, otsida lahendusi, töötada seadustega, mitte hirmutada inimesi ega jagada populistlikke lubadusi, mida keegi ei kavatsegi kunagi ellu viia. «Olgu reiting, milline tahes, meie saame rahulikult magada, kuna oleme valija ees oma lubadused täitnud ning jätkame seda niikaua, kui valitsuses oleme,» lisas ta.

Turu-uuringute ASi küsitluse kohaselt juhib erakondade populaarsustabelit Keskerakond, mida toetab 23 protsenti vastanutest. Keskerakonnale järgnevad Reformierakond 21, Konservatiivne Rahvaerakond 14, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 12 ja Vabaerakond 11 protsendiga. IRLi toetus langes kuuga kuuelt neljale protsendile, mis tähendab, et kui praegu toimuksid valimised, siis sellise toetusega erakond riigikokku enam ei saaks.

Turu-uuringute AS küsitles 26. aprillist 10. maini igakuise omnibuss-küsitluse käigus 1003 inimest, kellest valimisealisi kodanikke oli 815.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles