Kiltsi lennuväljal hukkus liiklusõnnetuses noor meesterahvas

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läänemaal Kiltsi lennuväljal juhtus täna õhtupoolikul liiklusõnnetus, mille tagajärjel hukkus 22-aastane meesterahvas.

Politseile anti liiklusõnnetusest Ridala vallas Kiltsi külas asuval lennuväljal teada kell 18.39, edastas Lääne prefektuuri pressiesindaja. Esialgsetel andmetel oli tegemist autohuviliste kogunemisega, mis oli kooskõlastatud territooriumi valdajaga. Hetkel teadaolevalt kaotas sõiduauto Audi juht oma sõiduki üle kontrolli ja sõitis otsa tee ääres seisnud 22-aastasele mehele, kes suri saadud vigastustesse. Lisaks sellele viis kiirabi õnnetuspaigast haiglasse 26-aastase juhi, kes sai raskelt viga. Hetkel teadaolevalt puudus mehel kehtiv juhtimisõigus. Tema võimaliku joobe selgitab välja ekspertiis.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Rene Pajula sõnul on pealtnägijate kirjeldustest teada, et kiirused omavahelises mõõduvõtmises võisid olla ohtlikult suured.

«Panen kõigile autospordihuvilistele südamele, et enda ja tehnika võimeid proovile panna soovides tuleb osata ohtusid ja kohti õigesti hinnata. Kui autod liiguvad väga suurtel kiirustel, võib ka lihtne juhtimisviga kaasa tuua väga tõsiseid tagajärgi nagu antud juhul. Adrenaliin mõjutab oluliselt inimese võimet olukorda realistlikult hinnata, seepärast on oluline, et ümbritsevad inimesed julgeksid ja tahaksid arutult riskeerida soovivaid kaaslasi takistada,» ütles Pajula.

Autospordi liit: tegemist oli mitteametliku kiirendusega

Eesti Autospordi Liidu peasekretär Margus Kiiver teatas, et antud õnnetuse näol ei olnud tegemist ametliku ega registreeritud kiirendusvõistlusega. 

Liit toonitab, et kindlasti ei tohiks segamini ajada rahvusvahelise autoliidu FIA ja Eesti Autospordi Liidu egiidi all korraldatud ametlikke mootorispordi võistlusi autoomanike omaalgatuslike mõõduvõtmistega.

«Nimetatud omaalgatuslikud kiirendus-, drifti- või muud mootorispordi üritused on tihti korraldatud läbimõtlemata, seades ohtu nii osalejad kui ka pealtvaatajad,» ütles Kiiver, kelle sõnul korraldatakse ametlikke autospordi võistlusi Eestis väga kõrgel ja professionaalsel tasemel.

«Eile Kiltsi lennuväljal toimunu ei liigitu isegi illegaalse korraldatud võistluse kategooriasse, vaid tegemist oli spontaanselt kahe juhi vahel tekkinud võistlusolukorraga, mis juhuste kurva kokkulangemise tõttu viis traagiliste tagajärgedeni,» nentis Kiiver.

Autospordi liidu erinevate distsipliinide alakomiteed on välja töötanud hulga reegleid, nii võistluse korralduse kui turvalisuse seisukohast, kaitsmaks pealtvaatajaid ja osalejaid. Ka on igal mootorispordi alal võimalik pidada ametlikke nn igamehevõistlusi, kus on juba korraldaja poolt tagatud asjaosaliste turvalisus ja aus võidusõit. Samuti on võimalik liidu abiga muuta oma plaanitav autoüritus legaalseks ja turvaliseks võidusõiduks.

«Selleks, et tulevikus vältida sarnaseid raskeid tagajärgi, kutsume autohuvilisi üles rohkem kasutama autospordi alakomiteede poolt loodud võimalusi panna ennast ja oma tehnikat proovile turvaliselt ja kontrollitud tingimustes,» lisas liidu peasekretär.

Eesti Autospordi Liit avaldab sügavat kaastunnet hukkunud noormehe omastele ja lähedastele. 

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles