Tõeline rahvuslane või alalhoidlik mõisahärra? (25)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE tänavune kevadtuur «Kahekõne rahvaga» on jõudnud Pala kultuurimajja, kus Mart Helme räägib kohaletulnutele, kuidas asjad on.
EKRE tänavune kevadtuur «Kahekõne rahvaga» on jõudnud Pala kultuurimajja, kus Mart Helme räägib kohaletulnutele, kuidas asjad on. Foto: Margus Ansu

Kui Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme ülikoolilinnas Tartus partei kevadtuuril kõnet pidas, aplodeeris publik talle lõpus püsti seistes. «Mart Helme presidendiks!» on väiksemad või ka suuremad saalitäied valmis hüüdma diplomaaditiitli ja musta kaabuga mõisahärra vurhviga Helmele.

Ta räägib palju, ja just seda, mida mitte ainult lihtne külamees, vaid ka kõrgemates koolides käinu praegu, 2016. aastal kuulata tahab. Tema silmad hakkavad küll vilama ning ta tunneb end silmanähtavalt ebamugavalt, kui tema sorava ja täielisele tõele pretendeeriva jutu peale kas või üks kahtlev küsimus esitatakse. Aga ebakindlushetki on võimalik vältida, kui saalis igaühele vabalt sõna ei anna. Ja ega nendesse saalidesse Helme jutus kahtlejaid eriti satugi.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles