Karilaid: Priit oli väsinud sellest poliitilisest nõiajahist (8)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna aseesimehe Jaanus Karilaiu hinnangul lahkus Priit Toobal erakonna peasekretäri kohalt ja poliitikast poliitilise nõiajahi tõttu. Partei teine aseesimees Yana Toom ütles, et saab Toobali otsusest aru.

«Priit oli väsinud sellest poliitilisest nõiajahist, mis on eelkõige Edgar Savisaare vastu suunatud. Ja tema (Toobali – toim) kui peasekretär pidi kaitsma nende rünnakute eest,» ütles Karilaid Postimehele.

«Arvan, et see (erakonnakaaslastele saadetud) kiri, mille ta kirjutas, on tema südamest tulnud. Ja kui inimene on oma kohalt ja poliitikast lahkunud, siis tuleb seda austada,» lisas Karilaid, kelle hinnangul tegi Toobal erakonna tulevikku silmas pidades õige valiku.

«Saan tõesti temast (Toobalist - toim) aru, et tal on kopp ees. Minu ettepanek oli: «Mine puhka terve suvi ja siis vaatame-räägime!». Ju siis ta on tõesti väsinud kogu sellest trallist,» kommenteeris erakonna teine aseesimees Yana Toom.

Priit Toobal teatas täna, et lahkub nii peasekretäri kohalt kui poliitikast üldse.

Keskerakonna kehtiv põhikiri ütleb, et kuriteos süüdi mõistetud isikud visatakse erakonnast välja. Kadri Simsoni leer Keskerakonnas on teada andnud, et kavandavad kohtuteed, et erakonna juhatus viskaks jõustunud karistusega Priit Toobali ja Lauri Laasi parteist välja.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles