Eksvallavanem läks poja pussitamise eest kohtu alla

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga.
Nuga. Foto: SCANPIX

Kuressaare kohtumajas algas eile hommikul kokkuleppemenetluses istung Mustjala kunagise vallavanema Enno Kolteri üle, keda süüdistatakse oma poja terariistaga haavamises.

Süüdistuse järgi lõi Enno Kolter (58) kuu aega tagasi Mustjala külas Kase tänaval oma täisealisele pojale terariistaga kõhtu, tekitades talle valu ja 18-millimeetrise haava, kirjutab Saarte Hääl.

Seda, millest tüli 16. aprilli öösel kesköö ja kella 1 vahel alguse sai, uurimismaterjalide alusel toimunud istungil ei käsitletud. Varem on Enno Kolter Saarte Häälele öelnud, et noored pidutsesid saunamajas ja temal polnud juhtunuga midagi pistmist.

Prokurör Svetlana Maripuu nõudis Kolterile karistuseks aasta vangistust. Kuigi Kolteril oli üks kehtiv väärteokaristus, pole teda kriminaalkorras varem karistatud ja seega ei pöörata talle mõistetud vangistust täitmisele, kui ta aastase katseaja jooksul uut kuritegu toime ei pane. Tema maksimaalne karistus võinuks olla viis aastat vangistust. Kohtukuludena tuleb Kolteril süüdimõistmise korral tasuda 741 eurot.

Istungil kaitsjast loobunud Kolter kinnitas, et on karistusest aru saanud ja loodab, et rohkem ta kohtu alla ei satu. Samuti lubas ta 741 eurot kohe ära maksta. «Mis ära, see ära,» lausus ta.

Kannatanu oma isa vastu tsiviilhagi ei esitanud. Otsus kuulutatakse välja täna kell 11.

Enno Kolter on staažikas Mustjala omavalitsustegelane, kes oli aastatel 1996–2006 ka vallavanem, hiljem vallavalitsuse liige ja ka vallavolinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles