Strandberg soovitab roheliste erakonnal nime muuta

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Eestimaa Roheliste fraktsiooni aseesimehe Marek Strandbergi hinnangul peaks partei uus lähenemine, kus valimistele kaasatakse ka erakonnavälised inimesed, kajastuma partei nimes.

«Kuna pärast detsembrikuist roheliste üldkoosolekut toimunud lähenemise muutumine poliitikale viitab täiesti selgelt sellele, et rohelistel on soov kaasata ka parteiväliseid inimesi poliitika elluviimisesse, siis see tähendab, et organisatsiooni nimi peab kajastama seda suundumust,» kommenteeris Strandberg Postimees.ee’le.

Konkreetseid nimevariante Strandberg veel välja tuua ei soovinud. «Hetkel ma ei saa sellele küsimusele vastata, kuna küsimuse nimevariantidest saab tõstatada juhatus ja otsustada saab üldkoosolek, mida ta siis järgmisel nädalal tõenäoliselt teeb.»

Kindel on aga see, et nimetus «rohelised» peaks nimesse kindlasti sisse jääma. «Nimetus «rohelised» peegeldab poliitilisel skaalal eelkõige jätkusuutlike otsuse tegemise võimet,» selgitas Strandberg.

Erakonna juhatus arutab erakorralise üldkogu kokkukutsumist, mis arutaks muuhulgas ka erakonna nime muutmist.

Parteitutest kandideerivad või kaaluvad kandideerimist roheliste nimekirjas Kaarel Tarand, Eerik-Niiles Kross ja Artur Talvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles