Savisaar Toobali lahkumisest: see on ühe etapi lõpp (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna piirkondade juhid mullu Hundisilmal koosolekul.
Keskerakonna piirkondade juhid mullu Hundisilmal koosolekul. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teatas Priit Toobali lahkumise kohta peasekretäri kohalt, et tegu on küll ühe etapi lõpuga, ent see ei pruugi olla viimane samm Toobali karjääris.

«Eile õhtul räägiti meedias pikalt ja põhjalikult Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali ametist lahkumisest. Mina ei võtaks seda üldse nii traagiliselt ja ei ütle kindlasti, et see on viimane samm tema karjääris,» kommenteeris Savisaar suhtlusportaalis Facebook.

«Jah, tegemist on küll ühe etapi lõppemisega, sest Eesti suurima erakonna peasekretäri käes on tõepoolest olulised hoovad erakonna poliitika kujundamisel. Aga kindlasti oli ta oma otsuse läbi mõelnud ning selles kindel. Üks etapp on küll läbi, aga juba järgmine etapp on algamas,» lisas Savisaar.

Tema sõnul on Keskerakond «piisavalt pika pingiga, et leida oma liikmete seast väärikas peasekretär, kes jaksab ja oskab selle tööga hakkama saada».

Toom: selliseid inimesi meil ülearu pole

Savisaare sõnul on tegemist väga keeruka ametiga. «Uus peasekretär on vaja paika saada võimalikult kiiresti, sellega ma ka aktiivselt tegelen. Kindlasti anname sellest ka avalikkusele teada, kui selleks on õige aeg.»

«Mul on siiralt kahju, et Priit Toobal tegi sellise otsuse. Ma olen talle tänulik aastate eest, mille vältel ma tundsin tema toetust ja imetlesin tema pühendumist erakonna töösse. Ega selliseid inimesi meil ülearu pole - pildil olemine pole Priitu kunagi huvitanud ja vahu kloppimise asemel ta tegi asja. Ausalt, 24x7,» nii kirjutas suhtlusportaalis Keskerakonna aseesimees Yana Toom.

Priit Toobal teatas eile, et lahkub Keskerakonna pesekretäri ametikohalt. «Põhikiri ütleb, et peasekretäri nimetab juhatus erakonna esimehe ettepanekul. Ma ei oska öelda, kas see toimub järgmisel juhatuse istungil, kõik sõltub Savisaarest,» lausus Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk eile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles