Tallinnas püüti maksta 1000-eurosega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsitud raha - 100-eurose välimusega kupüüril on üks 0 tavapärasele lisaks.
Võltsitud raha - 100-eurose välimusega kupüüril on üks 0 tavapärasele lisaks. Foto: www.1000euro.be

Tallinlanna nägi reedel Viru keskuse tunneli R-kioskis pealt, kuidas vene rahvusest tädi püüdis maksta 1000-eurosega.

«Kassiir ütles seepeale, et tal pole tagasi anda ja et ta esimest korda näeb nii suurt raha,» kirjeldas naine, kelle hinnangul müüja ei saanud arugi, et talle pakutakse ilmselget valeraha.

Takkapihta läks sellise vastuse peale närvi hoopis võltsraha pakkunud naine, kes asus pahandama, et mismoodi ei ole tagasi anda ja kõndis lõpuks pahuralt minema.

«Valeraha nägi välja nagu 100-eurone, aga sellele oli üks 0 juurde tehtud,» kirjeldas noor naine nähtud võltsingut.

«Mul oli endal silmad imestusest kukla taga, sest ma teadsin, et 500 on suurim kupüür,» oli naine hämmingus, et müüja seda infot ei teadnud.

Ka mujal Euroopas on väidetavalt selliseid juhtumeid olnud.

Politsei pole kuulnud

Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva sõnul tema kolleegidel sarnaseid juhtumeid ei meenunud. Ka selle juhtumi osas pole politseid informeeritud.

«Tõenäoliselt võis tegemist olla kas suveniiri või kellegi naljaga,» arvas Solntseva.

«Arusaadavalt peab olema äärmiselt tähelepanelik meie jaoks uue raha käitlemisel ning teha endale selgeks, millises väärtuses kupüüre on olemas, kuidas mis kupüür välja näeb ning mis on euroraha turvaelemendid ja kindlasti tuleb tutvuda uut raha puudutava infomaterjalidega, et mitte pettuse ohvriks langeda,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles